Piše: Almira Mujačić, blogerica zdrave ishrane

Kada probate burgere s kuskusom, sigurno nećete žaliti što u njima nema mesa. Spoj žitarica, povrća i začina čine neodoljivim okus ovog zdravog obroka. 

Sastojci
1 šolja kus kusa
1 mala glavica crvenog luka
2 šake špinata ili blitve
1 jaje
3 kašike kukuruznog brašna
začini (so, biber, origano, kurkuma)

Priprema
Kuskus skuhati u vodi (7-8 minuta), ocijediti i ostaviti da se ohladi. Dodati ostale sastojke i sve dobro izmiješati. Ostaviti smjesu u frižider pola sata da se ohladi, potom oblikovati burgere, slagati na papir za pečenje i lagano posuti maslinovim uljem.
Peći na temperaturi od 250 stepeni 15-20 minuta dok ne postanu zlatno žućkaste boje.
Servirati toplo uz svježu salatu i sos od jogurta, limuna i origana.

Uživajte u izvrsnim burgerima bez mesa.