MODA

Novi trendovi maturskih haljina

Čekali ste cijelu školsku godinu na matursku noć. Sada je vrijeme da je proslavite sa stilom.

Image

Aida Korman

Aida Korman

Piše: Aida Korman, modna dizajnerica

'Aida Korman Ideas Store' na Gajevom trgu 4 u Sarajevu izrađuje unikatne dizajnerske haljine po mjeri.
Za savršen styling uz haljinu ukombinujte šminku, frizuru, nakit, tašnicu i cipele. Birajte dizajnere i stiliste koji će vam pomoći ne samo da imate prelijepu haljinu nego da se ta haljina uklopi i uz vašeg pratioca, druge ljude koji će se naći s vama na fotografijama, u ambijent, te koji će vam pomoći da pronađete pobjedničku kombinaciju i dati savjete za cjelokupan styling koji treba da savršeno nadopunjuje siluetu haljine.  

Najnoviji stilovi za sezonu 2019. godine za maturske haljine predlažu svjetlije boje u duhu sjaja i glamura 80-ih. A ovdje je lista top trendova haljina za maturalnu noć:

Belle of the Ball
Balske haljine su se vratile, iako zaista nikad nisu ni otišle. Odišu klasičnim fit i flare izgledom koji je laskav za sve oblike tijela. Ono što je tako divno u ovoj stilskoj haljini jeste da je originalna u bilo kojoj boji odlučite da je izradite.  A i u 2019. popularne su u crvenoj, teget, svjetlucavim materijalima, pa i sa floralnim motivima. Povrh toga, neki dizajneri su na balske haljine uvrstili i džepove kako biste mogli zadržati telefon i napraviti selfie sa prijateljicama.


Glitter haljina
Glitter materijali za maturske haljine su top trend u 2019. I pojavljuju se na svim tipovima haljina od sirena kroja, haljina sa izrezima, balskih itd. Zasigurno u svjetlucavoj haljini nećete proći neopaženo i ostavit ćete utisak. Ono što volimo na ovim materijalima je metalik svjetlucavi izgled u nijansama srebra i zlata. Dakle, ove haljine zasigurno iskaču iz gomile.

Dva dijela
Ovaj trend prisutan je u posljednjih nekoliko godina, i dalje je relevantan u 2019. godini. Dvodijelne maturalne haljine imaju obično gornji dio u vidu topa sa ili bez naramenica koji je uparen s dugom, ponekad cvjetnom suknjom. Dvodijelna haljina je moderna i trendy, a također se može ponovno koristiti za različite prilike nakon maturske večeri. Ove haljine izrađuju se u raznim stilovima, uključujući pune suknje od muslina ili tila, pamučnog i američkog satena, sa cvjetnim otiscima, izrezima za noge i slično.

Illusion haljine
Ovaj dizajn omogućuje vam da pokažete malo kože, ali zadržavajući sofisticiranu i glamuroznu vibru. Iluzija dolazi kroz nježnu čipku ili akcente od perlica koji doprinose blještavilu haljine. Ove haljine su istovremeno i trendi i klasične - veoma omiljene među maturanticama.

High-Low haljine
Bile su vrlo popularne prije nekoliko godina, ali došlo je do novog zaokreta na ovom klasičnom izgledu za sezonu 2019. godine. Ove haljine izgledaju kao ono što njihovo ime implicira - kraća linija na prednjoj strani koja se produžava na leđima. Ovaj je izgled istovremeno i formalan i ležeran - i možete pokazati svoje noge. Novi zaokret s asimetričnim pristupom je vrlo privlačan i glamurozan. Apsolutno ga volimo!

Zakivanje u ružičastom zlatu
Vjerojatno ste vidjeli rose zlato na asesoarima, tehnološkim uređajima itd. Pa, rose zlato trend se proširio i na maturalne haljine 2019. godine. Rose zlato je tako nevjerojatna boja i pojavljuje se na svim različitim siluetama i krojevima. Ova boja je mekana i privlači pozornost. Posebno je volimo u nekim šljokičastim varijantama haljina. 2019. je teško pogriješiti s rose zlatom!

Zapanjujući u šljokicama

Šljokice blistaju isto toliko, ako ne i više, od blještavila. Vidimo šljokice u mnogim siluetama - uključujući kratke body haljine i full-length maxi haljine. Jedan novi trend je ombré izgled šljokica - što preporučujemo. U svakom slučaju, šljokice su blistave i zabavne. Dolaze u toliko boja i stilova da nema razloga da ne isprobate!


Kako pronaći savršenu haljinu
Ne postoji takva stvar kao što je 'savršena' maturska haljina. Postoji samo savršena maturska haljina za vas! Izgleda različito za svakoga, zbog čega dizajn i izvedba maturske haljine po mjeri može biti tako izazovna.

Ne morate ostati 'u stilu' ili 'trendi' pri odabiru dizajna haljine, radi se o tome da dobijete haljinu koja vas čini sretnom i u kojoj vam je ugodno!
Kreacije na fotografijama AIDA KORMAN 2019.


 


 

logo-main-2019-white.png

Living - bh. portal

Osnivač: Develop d.o.o. Sarajevo
Adresa: Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo

Redakcija:

Tel: +387 33 521 640
Email: info@living.ba

Pratite nas

Facebook

@living.gourmet
2018 © Copyright: Develop d.o.o. Sarajevo, sva prava pridržana. | Design by: Web Studio NESA