MODA

Odabrali smo: Hit torbice za novu sezonu

Promjene u svijetu mode često nas navedu da omiljene modne dodatke zamijenimo novima samo zato što su 'u trendu'.

Image

Ilma Subašić

Ilma Subašić

Piše: Ilma Subašić

Možda to ne želimo priznati, ali povodljivost i moda idu ruku pod ruku; drugim riječima – lako nas je nagovoriti na novu kupovinu.

Činjenica da su, pored cipela, torbe za nas žene bolna tačka, navela me je da istražim koji će to modeli torbica biti hit u narednom periodu.

1. Fanny pack

Moda je imala potrebu da spoji ugodno s korisnim, pa su ove funkcionalne torbice doživjele come-back iz osamdesetih i devedesetih (kad ste ih mogli vidjeti u magazinu Vogue) i zauzele prvo mjesto na shopping listi.
U slučaju da tražite 'krivca' koji je među prvima kreirao unaprijeđeni remake, onda je to Gucci.
Ako mene pitate, odlično smišljen model koji je sinonim za pokretljivost i praktičnost. Različite verzije ovog modela torbica stigle su i kod nas i dostupne su u raznim bojama i oblicima, a među njima se nalazi i replika pomenutog Gucci modela.


2.  Retro oblici

U slučaju da, poput mene, njegujete retro stil, ne trebam ni pitati da li ste sretne... jer sam sigurna da jeste! Svakom outfitu daju dašak prošlog stoljeća, pažljivo izrađene od različitih materijala sa unikatnim detaljima. Zbog njih će vaš novčanik odmarati bar neko vrijeme, a razlog tome je da skoro svaka od nas posjeduje barem jednu 'retro' torbicu koju čuva poput neke skupocjene stvari koju ste dobili u nasljedstvo.

3. Jarke boje

Čini se kao da ljeto nikad nije bilo bliže! Ove godine sve je u znaku jarkih boja! Svaka zanimljiva na svoj način, bojom priča jedinstvenu priču. Vrijeme je da probudimo kreativno u svakoj od nas, te pokažemo svijetu šareni dio naše osobnosti.

4. Geometrijski oblici

Geometrija je rijetkima bila omiljeni predmet za vrijeme školovanja, ali kada je u pitanju mix geometrije i mode, uvjerena sam da ćemo se i više nego snaći. Torbice u obliku trapeza, kruga, pravougaonika upotpunit će vaš outfit, te svakoj kombinaciji stavit će 'tačku na i'.


izvori fotografija:
Elle
Zara
Net-a-Porter
Simon Miller
Collage Vintage

logo-main-2019-white.png

Living - bh. portal

Osnivač: Develop d.o.o. Sarajevo
Adresa: Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo

Redakcija:

Tel: +387 33 521 640
Email: info@living.ba

Pratite nas

Facebook

@living.gourmet
2018 © Copyright: Develop d.o.o. Sarajevo, sva prava pridržana. | Design by: Web Studio NESA