ENTERIJERI

Boje za narednu godinu su energične, tople i ohrabrujuće

Svake sezone svjetski autoritet za boje - Institut za boje Pantone objavi izvještaj o trendovima boja u modnoj industriji, najavljujući boje koje će modni dizajneri primjenjivati u njihovim narednim kolekcijama.

Image

Piše: Lejla Džaferović

Boje koje se pojave na modnim pistama ključnih modnih dizajnera su boje koje se uglavnom 'presipaju' i na druge sfere dizajna, naročito enterijera i grafičkog dizajna.

Boju godine 2017. 'zelenilo' i prošlogodišnju 'ultraljubičastu' zamijenila je 'živa koraljna' koju prati i nekoliko jednako toplih i vibrantnih boja.

Ženska i muška moda za sezonu proljeće/ljeto 2019. zasigurno uvrstiti ove četiri tople boje:

PANTONE 16-1546 'Living Coral'

Boja korala 'mekša' nego inače zahvaljujući zlatnom pigmentu.


PANTONE 15-1264 'Turmeric'

Popularnost kurkume je toliko porasla da je i njena kraljevska boja već prisutna u dizajnu vozila, a od proljeća i na modnim pistama.


PANTONE 19-1862 'Jester Red'

Intenzivnu i duboku nijansu crnog vina smo već mogli primijetiti na odjeći slavnih poput uvijek elegantne Catherine Zeta Jones.

PANTONE 17-1564 'Fiesta'

Strastvena i energična narandžasto-crvena ne ostavlja ravnodušnim, samo je treba znalački primijeniti – nove kolekcije će pokazati i kako. Omiljena boja Victorie Beckham koju ova dizajnerica zna vješto balansirati hladnom plavom u samo jednom outfitu.

 Iz Pantone instituta poručuju da njihov odabir boja za 2019. 'očituje želju da se suoče sa budućnošću sa ohrabrujućim bojama koje daju samopouzdanje i duh, koje 'podižu'; nijanse pune radosti koje nas vode ka stazi kreativnosti i neočekivanim kombinacijama', piše Living.

 

 

logo-main-2019-white.png

Living - bh. portal

Osnivač: Develop d.o.o. Sarajevo
Adresa: Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo

Redakcija:

Tel: +387 33 521 640
Email: info@living.ba

Pratite nas

Facebook

@living.gourmet
2018 © Copyright: Develop d.o.o. Sarajevo, sva prava pridržana. | Design by: Web Studio NESA